Familj

Yoga nidra 🙏🏻

Såhär ligger jag oftast när jag lyssnar på avslappningsövningar. På rygg i sängen eller på golvet med en filt. Försöker sedan att verkligen lyssna på och följa instruktionerna även om jag ofta misslyckas.

Tankarna far iväg åt alla håll och jag tappar fokus, men det är också det som är träningen. Konsten är att acceptera att tankarna kommer och då bara kunna skicka iväg dom igen.

När man till sist hamnar i ett tillstånd där man inte får tankar som”stör” utan kan vara precis här och nu så liksom försvinner jag bort till en sån skön plats av total återhämtning. Där försvinner både tid och rum och efteråt är man trött, men ändå påfylld med energi. Utrensad på något vis. Som att man andats ut all luft och är tom på syre i lungorna och sen får man dra in ett nytt friskt andetag. Ungefär så känner jag mig de gånger jag lyckats komma till den rofyllda och “tomma” platsen utan tankar.

Det har inte hänt på länge nu att jag hittat tillbaka dit, men under de år som jag tränade yoga fler gånger i veckan så hände det att jag landade där flera gånger. Ofta rann tårarna nedför kinderna då också för det blir som ett slags känsla av att helt släppa taget och allt man -medvetet eller inte, hållt taget om försvinner och man bara är. Man flyter liksom tyngdlös.

Så målet just nu för mig är att hitta tillbaka dit igen. Visuellt kan jag se den platsen framför mig, men jag är inte där mentalt eller själsligt än.

Skam den som ger sig!

Namaste 🙏🏻

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s