Böcker · Hälsa

Bad med såpa

I boken “Nya självläkande människan” har jag läst om hur välgörande långa bad med såpa kan vara. Det ska då vara naturlig såpa utan tillsatser och ska innehålla Tallolja. Nedan text är utdrag ur boken;

“Dessa långbad med såpa visar sig rensa huden, bindväven och musklerna in till benen!

Såpa har flera hälsofördelar och helande effekter för huden och motverkar skadliga bakterier, svamp och mögel och stimulerar cirkulationen. Att ta långbad med såpa har en rad hälsofrämjande effekter tex att man bli av med eksem, fotsvamp, dermatit (inflammation i huden).

Effekten är troligen en kombination av talloljans olika hälsoeffekter och att det är basiskt, vilket i sig är läkande för kroppen som innehåller två tredjedelar vatten.

Såpbaden rensar också ut AGE-komplexen, vilka bildas genom försockring av proteiner i blodet. Dessa visar sig annars som mörka pigmentfläckar när man blir äldre, men såpbaden hjälper att rensa ut dessa och andra restprodukter.

Såpan kan med fördel användas till:

•Tvål för huden på både kropp och ansikte.

•Perfekt till fotbad. Mjukgör och tillför olja till huden och motverkar nagelsvamp.

•Ta avgiftande bad: 2,5 dl såpa i badkaret och ligg sedan kvar 1–3 timmar. Renar och föryngrar hud, muskler och leder. Helande effekt på klåda, eksem, akne etc. Drick mycket vatten efter badet. Gör en detoxkur med 3–4 bad per vecka i 3 veckor.

•Att rensa sår och bandagera sår för natten. Det är bevisat att det förbättrar sårläkningen och hindrar irritation på hud och i leder.”

Jag provade ett sånt bad i går och använde Grumme grönsåpa och det kändes väldigt rogivande och min hud har aldrig varit så mjuk som efter badet!

Källa: Nya självläkande människan, av Sanna Ehdin Anandala

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s