Böcker · Hälsa

Mer bra litteratur

Denna bok har jag nu lyssnat på två gånger för det står så mycket bra i den. Jag började med att läsa den inbundna versionen som jag har i en första upplaga, men hittade sedan även denna andra upplaga i ljudboksform och den har jag alltså nu lyssnat igenom två gånger.

Jag har fångat upp mycket kunskap om kost och vitaminer och vad som är bra och hälsosam mat som kan göra att jag mår bättre och skapa en grund för att självläka. Att välja medvetet vad man äter och stoppar i sig gör att man (läs jag) skapar förutsättningar för att också kunna må bättre igen. Kosten är minst lika viktig som sömnen för att läka och må bra igen, kanske mer viktigt nu än aldrig förr.

I detta läge, när jag har nästan helt slut på energi blir det extra viktigt att äta så rätt det går, att utesluta sånt som inte är bra för kroppen, utan tar energi och på lång sikt till och med gör att kroppen blir sjuk. Då vill jag istället såklart handla hem och äta nyttigt som ger mig energi och gör så att kroppen kan läka sig själv.

Det står så mycket mer i denna bok och jag har plockat upp flera bra saker som jag tycker kan hjälpa mig förstå och fokusera och skapa förutsättningar för att få må bättre snart igen.

Jag är också mer övertygad nu än innan jag läste boken att kroppen själv kan läka ut så mycket – bara vi ger den förutsättningarna!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s