Böcker · Hälsa

Litterärt behov

Ja, jag har tydligt märkt att jag har ett stort behov av att få kulturell stimulans och främst då att lyssna på eller läsa böcker som handlar om psykisk ohälsa, eller snarare hur man får psykisk HÄLSA!

Mycket vet jag redan själv, men just nu behöver jag påminnas för att inte börja tänka negativt. Jag behöver dessa råd från andra som varit i samma situation för att stötta och hitta hur jag kan tänka positivt i mitt mående just nu. Att tänka positivt och vara snäll emot sig själv är väldigt viktigt för att kunna må bättre.

Jag mår fortsatt inte bra. Jag är stressad, har ångest och har väldigt svårt att sova, men det hjälper mig som sagt få att få tips om vad jag kan göra för att till exempel kunna slappna av, men också att få en förståelse för varför jag mår som jag gör.

Jag känner att jag – ifrån det jag läser och lyssnar på- kan plocka upp de tips som kan hjälpa mig i den situation jag är i just nu. I kombinationen med att träffa en psykolog varje vecka så kan jag se ett ljus i tunneln och få stöd för att hålla rätt kurs och inte hamna i diket eller i negativa tankar. Jag blir till exempel mer stressad av att tänka att jag måste bli frisk fort, det är tankar jag måste välja bort.

Det jag behöver just nu är vila, sömn och återhämtning. Jag försöker att sova om nätterna och vila på dagarna. Medan jag vilar så lyssnar jag på böcker som påverkar mig positivt. Det hjäper mig bl.a. begripa varför jag är så stressad just nu, att acceptera och förstå att det finns förståeliga och förklarliga skäl till att min ork nu tagit slut.

Främst hjälper det mig att förstå att det kommer bli bra en dag, bara jag inte skyndar på utan låter det få ta den tid det behöver ta!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s