Hälsa · Träning

Träning – igen!!

Ja, det blir mycket inlägg om träning, men den utgör en sån stor och viktig del av mitt liv och är en förutsättning för mitt välmående och då blir det många såna inlägg. 🙂

Idag var jag till Naprapaten Marie för 4e gången och de senaste gångerna har jag fått träna i gymmet med henne och det blir bra pass och jag går svettig därifrån och har nästan träningsvärk redan när jag går därifrån! Fokus är på axlar, skuldror och bål – de 3 sämsta områden som därför behöver stärkas upp. Att mina axlar och skuldror är svaga beror till stor del på att jag kompenserar och skyddar nacken som jag haft ont i under flera års tid och med rädsla för att få mer ont så använder jag inte musklerna som jag bör, men det gör ju att jag får mer ont så det behöver korrigeras. Därför är det fokus på dessa områden, men såklart måste jag ändå vara rädd om nacken så den inte blir sämre, men hittills har det gått alldeles strålande galant att hitta en balans. Det är så skönt att känna att jag faktiskt kan använda musklerna igen och känna att jag långsamt kommer bygga upp styrkan – och därigenom minska på värken. En gång för längesedan (så känns det iaf) har jag ju varit väldigt stark i axlar och skuldror och rygg och det skulle vara skönt att återgå till i alla fall en bråkdel av den styrkan igen!

Jag är ju nördig när det gäller statisik och kurvor och att regga mina träningspass, men det ger mig motvation och pepp att hålla igång så här kommer lite bilder över min träning. Visualiserat per år med total tid för min träning samt per månad, men även min totala träningstid de senaste 30 dagarna, samt i detalj vilka slags pass jag avverkat de senaste 14 dagarna. Jag är så glad och nöjd med min träning i år, det är det bästa året på länge och jag ska hålla i den trenden!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s