Arbete · Familj · Hälsa · Träning

Åt helvete, rent ut sagt!

Nej, det är inge bra om jag ska vara ärlig!

Det är “stökigt” på många fronter nu, både på jobbet och privat och när det är på det viset under en längre tid så blir det helt enkelt för mycket till slut.

På jobbet är det oreda, mycket är nytt och saker som var i ordning när jag gick hem på föräldraledighet är nu helt kaos och det är lång väg tillbaka till någon slags ordning igen. Min kompetenta kollega sen många år har slutat och vi har ingen chef. Inga bra förutsättningar för att kunna göra ett bra jobb med andra ord och det är inte någon rolig situation.

Privat är det inte bra av flera anledningar, men just nu är det framförallt pga att vi är sjuka! Förkylda, ont i hals, huvud, öron, ja, you name it! Det gör att ingen har ork över till något och jag har inte orkat träna på sååå länge nu och bara det gör mig låg och nere i humöret. Att vilja, men inte kunna är frustrerande och att bara gilla läget liksom. Jag försöker kurera mig för att bli frisk, men så fort jag känt mig frisk så har det tagit om och det blir liksom en evighetsloop av det hela. C-vitamin, D-vitamin, Omega-3, Mivitotal, Carmolis-droppar och alvedon är det som jag kör med här hemma och har gjort de senaste två månaderna, men som läget är nu med förkylning, helt tjock i bihålor, huvud-, hals- och örvärk, känns det tröstlöst.

Sen är det ingen rolig situation med mina föräldrar heller. Mamma har efter 2 månaders tid på korttidsboende nyligen hamnat på ett permanent äldreboende. Hon är dement och inte kababel att sköta sig själv. Pappa som tagit hand om henne har svårt att acceptera läget och är inte överens med oss (mig och min bror) som tagit detta beslut. Det är ingen lätt resa för någon och det är något jag ofta grubblar på och som tar massor av energi just nu.

Det är svårt att hitta saker som engagerar mig och som GER energi nuförtiden, men jag har iaf börjat rida igen och det gör mig lycklig! Det är verkligen terapi att vara i stallet och att rida för inget annat får plats i huvet just då och det är precis vad jag behöver, ett ställe för att tömma huvet på tankar och att ladda om.

Jag gör det jag kan för att bli frisk nu för jag vill verkligen inte vara sjuk mera, dels så drabbar det ju ekonomin att vara sjukskriven, men framförallt drabbar det träningen och det är det värsta. Jag håller tummarna för att jag och övriga familjen är friska inom några dagar så att saker kan börja bli som vanligt åtminstonde hemmavid. Sen får man väl ta en sak i taget och lösa problemen vartefter de dyker upp. Att grubbla över saker har väl inte hjälpt mig hittills.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s