Hälsa

Ajajaj, mitt öra!

I ett par nätter nu har jag haft feber och frossa, värk i hela kroppen och från och med i går också jädra ont i örat. Idag var jag till en läkare som kunde bekräfta mina misstankar – öroninflammation! Så nu har jag tagit första tabletten av 10 dagars kur av antibiotika.

Jag tycker verkligen inte om att äta antibiotika eftersom jag vet att det inte alls är bra för min mage och tarmflora, men när man har ont och får äta alvedon hela tiden mot värken så känns det som en bra lösning just då iaf. Dock blir ju inte immunförsvaret bättre av att äta antibiotika heller precis, tvärtom blir det ju mycket sämre vilket gör att man blir än mer sårbar för nästa attack av bakterier.

Jag har en längre tid tänkt ta upp homeopatin igen. Jag gick ju under ett års tid hos Kari Kokko i Gävle, en homeopat som jag har förtroende för. Hans droppar gjorde ju att min besvärliga mage (som var huvudorsaken till att jag sökte upp honom) höll sig bra under 7 månaders tid. Vad som hände sedan var att jag åt just en antibiotika kur pga ett kattbett som jag då fick och efter det blev magen helt utslagen och sämre än någonsin. Kari blev arg när jag berättade att jag ätit antibiotika för då fick vi liksom börja om på noll igen, och han hade redan förklarat för mig att det ändå nog skulle ta rätt lång tid att få ordning på min tarmflora eftersom jag under så många års tid haft en obalans i tarmfloran och så även mitt immunförsvar.

Kari kunde genom att granska mina ögon se att jag hade kompressioner i både nacke och ländrygg och en magnetröntgen (som jag gjorde flera månader senare) kunde sedan bekräfta att han haft rätt. Han såg också att jag har en kronisk inflammation i tarmarna och han trodde det var orsaken till min onda nacke och svank. Om bakteriefloran inte är i balans kan immunförsvaret till slut ge sig på kroppen och bryta ner skelett och mjukdelar och han trodde att det var orsaken till att mina diskar i min nacke är nedslitna.

Den nackspecialist som remitterade mig till magnetröntgen kunde inte hitta någon förklaring till varför jag hade utslitna diskar (5 st) vid min ringa(!) ålder, det är en vanlig åkomma när man är runt 70 år, men inte knappa 40! Så kanske Karis teori kan stämma ändå, att det är mitt eget immunförsvar som angripit diskarna pga obalans i tarmfloran. Han droppar hjälpte ju bevisligen så jag har väl svaret där egentligen.

Homeopat eller inte, just nu kommer jag äta min kur med antibiotika hur som helst och hoppas på att örvärken försvinner snart och att magen inte blir helt utslagen igen… Först bryter vi ner, sen bygger vi upp igen!

antibiotika

 

Advertisements

2 thoughts on “Ajajaj, mitt öra!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s