Familj · Hälsa

Vintern kom till slut!

ÄNTLIGEN kom vintern och snön! Som vi väntat på detta vita guld!

Jag  tycker det känns som att det alltid var vintrar med massor av snö när vi var små, men att såna vintrar nu tyvärr är undantaget. Då fanns gigantiska högar med snö där man kunde göra grottor med flera ingångar, åka pulka och skidor i rikligt med snö och såklart ha fantastiskt roliga snöbollskrig där ammunitionen aldrig tog slut.

Nu verkar det som att man får vara nöjd med såna vintrar någon gång ibland. Trist tycker jag som älskar alla årstider och njuter av massor av snö.

Nåja, nog med gnäll! Nu är den ju här; vintern, så nu ska vi njuta av den.

Igår tog jag en promenad med Mille i vagnen i snöyra och 10 cm nysnö och det tyckte han var så spännande att han inte kunde somna på hela rundan.

Elton spenderade tid både i pulkabacken och ute i snön med alla barnen här i området, samt på en kompis hemmagjorda skridskobana. En sån där fantastisk dag för en 7-åring på jullovet om man själv får gissa. Eller, Elton tyckte också dagen var bra. Han sa då så när jag frågade honom hur han tyckte att dagen varit. Bra det!

Idag, precis nu, är Elton med George och åker skridskor på friåkning med två andra kompisar. Hoppas de har roligt så att Elton får några riktigt bra sista dagar på sitt jullov. I morgon eller på fredag blir det BIO för honom – Starwars! Sen har jag också lovat att vi ska åka till Leklandet någon av dessa sista lediga dagar också. En kusin till Elton ska komma och sova över någon kväll i veckan också så det är mycket roligt som är på gång för Elton och det är viktigt tycker jag. Att ta vara på dagarna och hans ledighet så han kan känna sig upprymd och nöjd med ledigheten och börja skolan med en känsla av att lovet var roligt, men att han också är nöjd med att gå tillbaka till skolan igen. Men, viktigt är att också kunna ha lite tråkigt emellanåt, ALLT kan inte vara roligt jämnt! Även det en viktig lärdom enligt mig!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s