Familj · Hälsa

Inget ryggskott

Jag har haft ett ryggskott på väg att träda i kraft i full styrka, men nu tror jag att jag lyckats avvärja det ändå! Tack och lov! Det började i söndags efter att jag körde ett pass i gymmet. Längesedan jag tränade och kroppen var inte helt redo för det tror jag. Det tillsammans med att jag burit mycket mer på Mille de sista veckorna då han varit nästan konstant förkyld i först 3 veckor och sen tog det om efter att han fått vara frisk i 3 dagar. Så vi går som två vålnader här hemma, jag och George och kämpar med att hitta tillräckligt med sömn och ork att ta oss igenom vardagen så smärtfritt som möjligt.

Det ska väl vara till ända snart hoppas vi och faktiskt har Mille mått lite bättre de senaste dagarna igen, peppar, peppar! Jag var till läkare med honom i måndags för att kolla upp så han inte hade en öron- eller halsinfektion som behövde behandlig, men det hade han inte. Hon såg dock att han var röd och irriterad i örongångarna så vi fick lite bra tips om hur vi kunde avvärja att det skulle förvärras, bl.a. genom att ge avsvällande nässpray morgon och kväll under några dagar, ge honom mycket vatten att dricka (det var p.g.a. en slemmig hosta han har) samt ge honom ris-eller majsvälling istället för mjölkersättning eftersom det minskar slembildning, spraya med koksaltlösning i näsan då och då samt att han ska sova med huvudet högt för att minska tryck i öronen. Om det behövs även ge honom alvedon så han inte har ont. Dessa tips verkar ha fungerat för vi har följt dom och han verkar svara och må bättre. SKÖNT!

Min ryggskott har jag också kunnat avstyra och det m.h.a. att smörja svanken med liniment flera gånger om dagen och gå med vetevärmare hela dagarna samt äta en ipren-kur (2 ipren 2 gånger om dagen sen i måndags) samt undvika att böja mig. Det har också hjälpt för idag är jag riktigt ok i ryggen! Jag har haft ryggskott två gånger tidigare i mitt liv och båda de gångerna blev jag sängliggande och kunde inte resa mig upp ur sängen. Ett sånt scenario vore inte önskvärt nu (eller någonsin) så det var bra att det inte blev värre än vad det var!ryggskott

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s