Familj · Graviditet · Hälsa · Träning

Övningarna 

    9 nya övningar har jag nu fått testa och ska sedan utföra helst 1 gång om dagen. 7 av övningarna är i redcord och 2 är med boll. Dessutom har jag sedan tidigare fått 3 övningar för nacken. Perfekt!

Jag har sedan mitt första besök hos sjukgymnasten tränat mina övningar vid 30 tillfällen på 3 veckor ( 1-3 ggr/dag) och dagens träff var den 4:e och det ger redan gett resultat. Jag har inte alls lika ont i höft, ljumskar eller knän när jag går och jag haltar inte. Dessutom är jag redan mycket mer stabil i bäcken och bål och skillnaden känns verkligen. 

Vi har bokat in ytterligare 3 tillfällen och det känns så bra med en sådan engagerad och kompetent sjukgymnast… Eller “Fysioterapeut ” som det faktiskt ju heter! 

Om 2 veckor ska jag dessutom inleda 8 veckors träning med en PT igen. Det blir även denna gång en gruppträning och på samma sätt som sist kommer vi träffa PTn 2 gånger i veckan och sedan får vi hemläxor! Skillnaden den här gången är själva PTn samt även inriktningen på upplägget. Förra gången jag körde 8 veckors PT träning i grupp var det för grymma Linda Ekström, men denna gång heter PTn Kristoffer Jonason. Inriktningen nu är att alla som är med är nyblivna mammor så träningen är anpassad för våra nyförlösta kroppar. Dessutom får vi ha våra småttingar med oss!

Så om ni passerar Bolongerskogen i Gävle någon måndag – eller onsdagsförmiddag framöver och ser ett gäng gympande mammor vid ett gäng barnvagnar så är jag nog en av dom!! 

Jag skrev i ett inlägg för en månad sedan att mitt mål är att ha en smärtfri och stark kropp i slutet av augusti och med detta upplägg måste jag misslyckas totalt om jag inte ska klara det! Wihiii!! 

Så jävla på gång och peppad nu!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.