Familj · Hälsa · Roligheter

3 timmars sovpass, minnen och underbara vänner

Jag minns en tid då Elton var liten och vi mammor i föräldrar-gruppen då brukade luncha i flera timmar. Våra barn sov 3 timmar i stöten och vi kunde tjattra om allt möjligt medan våra små liv sov. Ett favoritställe var M&B (Mingel & Bar) i Gävle där vi tog över halva stället när vi rullade in 5 barnvagnar vid lunchtid på fredagar och ockuperade deras största bord med barnstolar och våra stolar, men de hälsade oss alltid så välkomna.

Underbara tider som jag alltid kommer se tillbaka på med värme i hjärtat. Då pratade vi om alla funderingar och problem och självklart också härliga stunder som vi hade med våra små. Det var alltid en sådan trygghet att ha mamma-gruppen att prata med, de var ju också mitt i samma situation och hade samma fokus som jag hade. Ibland var även papporna med vill jag tillägga, men för det mesta var det vi mammor som sågs. Saknar er Nina, Anette, Malin och Sara – även om jag träffar vissa av er än, men den tiden var speciell!

mammor

Den här gången har jag inte samma behov av att få stödet eller känner att jag behöver prata om saker som sker, men nog kan jag sakna våra luncher och prat! Mille har sedan en tid tillbaka börjat sova i 3 timmars pass ett par gånger på dagen och det är ju rätt skönt eftersom jag då får tid att göra annat om jag vill, eller sova jag också!

Om nätterna sover han oftast 5 timmar i sträck tills han vaknar första gången och sedan sover han 2-3 timmar till innan han blir hungrig igen och sedan ungefär 2 timmar åter igen så det finns tid för vila och sömn även för mig vilket jag är mycket tacksam för.

I går hade vi underbart Edsby- besök från två av mina absolut närmaste vänner därifrån och det var så kul att ses och prata. Tiden går ju som alltid alldeles för fort och vi träffas på tok för sällan, men när det väl sker är det alltid som om vi sågs igår. Det är nog så med de vänner man haft länge, man känner ju liksom varandra så väl att det inte behövs något tid att fundera på sånt. Man är tillbaka där man slutade direkt. Fantastiskt skönt med såna vänner och jag önskar vi bodde lite närmare varandra så vi kunde ses lite oftare.

One thought on “3 timmars sovpass, minnen och underbara vänner

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s