Familj · Hälsa

Viktuppgång!

Idag har vi varit till BVC och vägt lillebror och vi fick en glad överaskning när han hade gått upp 250 gram på en vecka. Förväntad viktuppgång i den här åldern är 30 gram om dagen eller 210 gram i veckan och det klarade han ju mer råge. Så här ser hans nu stigande viktkurva ut;

Fantastiskt  skönt att få svart på vitt att detta nu verkar fungera, men fattas bara eftersom vi den sista 1,5 veckan har intensivammat eftersom han innan dess inte gick upp tillfredsställande i vikt. Intensivamma betyder att man ammar väldigt ofta och vi har ammat varannan eller varje timme om dagarna. På nätterna har vi sovit så länge han vill sova för att få bra sömn och känna oss utvilad, men totalt har jag ammat ungefär 10-11 gånger om dagen och eftersom varje amningstillfälle tagit 45 minuter har jag alltså ägnat nästan 8 timmar om dygnet åt att amma honom den sista tiden.

Sköterskan på BVC tyckte att det lät som en väldigt massa ammande och rådde mig att nu korta ner tiden han ammar på eftersom hon misstänker att han inte äter hela den tiden utan mest ligger där och har det lite mysigt! Så från och med nu har jag tagit bort honom efter tio minuters amning och än så länge verkar han inte missnöjd med det. Vi får se om det funkar och om en vecka ska vi väga igen och då får vi se om den taktiken fungerar. Det vore skönt att hinna göra lite mer än att bara amma dagarna i ända!

Här kommer några bilder från dagen.     

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s