Familj · Graviditet · Hälsa

Vecka 30

Igår gick jag in i graviditetsvecka 30 och nu är barnet 140 cm lång och väger 1,5 kg ungefär. Det där med längden kan jag verkligen känna för ofta känns det som den sträcker på sig i sin fulla längd och magen putar ut åt två håll och jag får hålla emot så den inte kommer ut genom magen, haha. 🙀

När Elton låg i magen kände jag lite rörelser om kvällarna, men sen var det inte mycket mer än så. I och för sig låg moderkakan i framläge då och det kan påverka att jag inte kände så mycket, men skillnaden då och nu är enorm.

Den här lilla krabaten rör sig väldigt ofta och är mycket energisk så jag har en stark känsla av att detta är ett barn som kommer ha mycket mer “spring i benen” än Elton. Kanske “får man igen för sina synder” nu som man brukar säga, haha! 😳

Att vänta sig att få ett lika lugnt och beskedligt barn som Elton ska vi nog inte göra heller då jag inte tror det finns någon som kan vara det, men risken är överhängande att detta blir ett riktigt energiknippe av att döma av dess rörelsemönster redan i magen. 👶

Ja, vi får se om det blir så eller inte, men spännande ska det bli hur som helst också länge han eller hon mår bra är vi glada såklart.

6 kg har jag gått upp och känner mig fortfarande rätt obehindrad även om jag har några småkrämpor som lock i öronen vilket jag konstant haft de sista månaderna (pga vätskeansamling i kroppen som gjort att hörselgångarna täppts till).

Jag har även haft en hel del sammandragningar och under en period satt det i hela dagar och i flera dagar i sträck, men det har (peppar, peppar) gett med sig nu.

Sen har jag haft kryp i benen under flera månader och jag tycker det är det jobbigaste faktiskt. Det sätter igång på kvällarna och vissa kvällar är det lögn att kunna somna för det kryper och krampar och rycker i mina ben vilket är frustrerande då jag är trött och vill sova, men kan inte.

Sista krämpan är att jag har ont i magen, men det beror nog mer på min redan dåliga/känsliga mage (IBS) än på graviditeten. Jag har blivit sämre efter att jag slutade med homeopatmedicinen, men får härda ut tills bäbisen har kommit för att då börja äta den igen.

MEN- förutom de småkrämporna har jag klarar mig väldigt bra även denna graviditet (inte ens minsta lilla illamående) och alla värden är jättebra och är såklart mycket tacksam för det!
Så här ser magen ut med 10 veckor av graviditeten kvar.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/fb6/56157581/files/2014/12/img_7523.jpg

Advertisements

2 thoughts on “Vecka 30

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s