Familj · Hälsa · Roligheter · Träning

Simskola, kalas, julbord & familjeträff

Igår blev en intensiv, men mycket trevlig dag. Den inleddes med att Elton var med på sista tillfället på simskolan och de fick visa oss föräldrar vad de lärt sig och sedan var det diplomutdelning och köp av de märken som de klarat av. Elton som gått den första nivån av svårighetsgrad (då han tidigare varit lite rädd för vattnet) hade klarat detta galant och stortrivs nu i vattnet och hade klarat hela TRE simmärken och rekommendationen var att han kunde hoppa över nästa klass och istället gå vidare på kursen därefter. Åh, så stolta föräldrar vi var och Elton var också stolt och glad. Vilken start på dagen det blev!

Simskolediplom och märken
Baddaren Gul, Baddaren Blå och Baddaren Grön

Nästa anhalt på dagen var kalas för en av Eltons vänner som går i hans förskoleklass och bor mycket nära så de leker mycket på fritiden också. Vi fick sedan hämta upp Elton en liten stund innan kalaset var klart för att vi skulle hinna till nästa aktivitet för dagen som var julbord med familjen på Scandic Väst i Gävle. Mycket gott och trevligt och en repris på fjolåret. God mat och trevligt sällskap och mycket barnvänligt med både lekrum för barnen och en tomte som delade ut godis till barnen som var på besök!

När vi var mätta och belåtna åkte vi sedan hem till oss för glöggfika och juklappsutdelning till kusinerna som inte kommer träffas på jul. Eltons kusiner Malte, Livia och Erik bytte julklappar och öppnade dom och de stora pojkarna agerade julklappsutdelare på ett strålande sätt.

IMG_7297.JPG
Söta Livia i farbror Georges knä 

IMG_7299.JPG

IMG_7308.JPG
Julklappsutdelarna Elton och Malte

IMG_7309.JPG
Elton delar ut klappar, även vi vuxna fick några klappar!

När alla klappar var öppnade ägnade sig barnen åt att leka med dom, medan vi vuxna satt skönt i soffan för att smälta all mat och snick-snacka lite. En trevlig dag som avslutades på samma sätt som den började – i soffan då vi inte orkade röra oss en tum efter den intensiva dagen!

IMG_7340.JPG
Släkten i soffan

IMG_7332.JPG
Dan och Elton bygger ihop det lego som Elton fått

Nu är det tidig söndagmorgon och andra advent jag sitter i soffan och bloggar för mig själv. Ont i ryggen som jag får så ligger jag inte längre än jag behöver i sängen och då klockan var över sju kändes det helt ok att kliva upp. Ha en skön söndag, även idag har vi en del på agendan, men jag ska också klämma in vila så jag orkar med en arbetsvecka också.

IMG_7346.JPG
Julefrid här hemma

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s