Arbete · Familj · Hälsa · Träning

Jobb och migrän

Idag kommer jag sitta hemma de första timmarna och jobba. Det är pga att jag ska till min sjukgymnast Niclas på fm idag och då slipper jag åka fram och tillbaka till jobbet om jag istället sitter hemma och jobbar fram tills att jag varit hos Niclas och sedan åker till jobbet på em. Det är ett privilegium att kunna göra så och ofta får jag mycket mer gjort när jag kan sitta lite mer “ostört” de gångerna.

När man har en support-tjänst så är ju tanken att man ska kunna “störa” när som helst såklart, men vissa dagar arbetar vi med förbättringar (som idag) och då behöver vi sitta lite mer ostört för att få något gjort.

Så i morse vinkade jag hejdå till mina grabbar när de gick till skolan och jobbet och jag satt kvar hemma vid köksbordet för att jobba.

Igår hade jag jordens huvudvärk, snudd på migrän tror jag för jag var så ljud-och ljuskänslig och hade en sån malande huvudvärk som knappt gick att stå ut med. Jag åkte därför hem och la mig och sov, men huvudvärken var kvar även när jag vaknade. Dock försvann det helt på kvällen och idag känns det bra och jag tror att det kan ha varit så att jag hade druckit för lite vatten för jag var sååå törstig och hällde i mig vatten hela dagen igår, kanske var det anledningen, men jag är hur som helst glad för att huvudvärken är helt borta idag!

Det kan också bero på att jag tränat hårdare på gymmet de sista veckorna, samt att jag ju slipade och målade lite hemma och de facto att jag krattade då vi hade gemensam städdag hemma på gården förra veckan. Det kan också ha gjort att jag fått ont i ryggen och gett mig spänningar i nacken som också kan vara anledningen till huvudvärken.

Jag vet ju att jag lättare kommer få ont i nacken och huvudet nu och behöver tänka mig för innan jag gör vissa saker, men om det blir bättre på några dagar så tror jag ändå att träning och rörelser tränar upp och stärker mer än det är skadligt. Så länge jag inte gör helt fel saker förstås. Jag vet ju vad jag måste undvika och aldrig mer kan göra för då förvärras nackskadan, men jag är också väldigt försiktig och tänker konstant på detta.

Så, nu måste jag jobba. Ha en bra tisdag!

IMG_6742.JPG
Hemma vid köksbordetIMG_6741.JPG
Mina fina grabbar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.