Familj · Roligheter

Födelsedag idag

Idag fyller vi år här hemma, både jag och Kevin! Jag blev väckt med sång, kaffe och present av George och Elton och det var fantastiskt härligt att vakna på det sättet! Tack mina två hjärtan. Strax därefter kom Kevin ner trots att klockan var bara strax efter åtta, för han kunde inte sova längre. (Födelsedags-pirr, månne?) 😉 En grattiskram och presentutbyten och våra födelsedagarna var ett faktum. Det är inte så mycket firande av i år dock då ingen av oss fyller jämnt, nästa år kanske det blir mer kalasande med släkt och vänner, men i år blev firandet väldigt stillsamt. Mathilda och hennes kusin bakade gräddtårtan/prinsesstårtan igår och jag fixade smörgåstårtan, de blev ju båda väldigt fina – och goda!

Det kom ett blombud till mig med blommor från mamma och pappa i går också, tack så jättemycket för de otroligt vackra blommorna, mams och paps!

Blommor från mamma och pappa
Blommor från mamma och pappa

För att få en helt komplett födelsedag önskar vi oss båda ett OS-guld i hockey, vad vore en bättre present än ett sånt slut på OS!

Heja Sverige, ännu en gång! Vilket OS det har varit och det känns perfekt att avrunda med födelsedag, tårta och firande.

Advertisements

2 thoughts on “Födelsedag idag

  1. Hej och tack. Ja, självklart! Receptet kommer här;
   Jag använder runda polarkakor och gör fyllningen dagen innan tårtan ska ätas, garneringen gör jag samma dag.
   I första lagret vispar jag grädde och blandar med majonäs och sen i med 3 kokta ägg som jag delar på tvärsen och längden med en äggdelare, sen har jag i kaviar och smakar av tills det blir “lagom”. Jag är dålig på att använda mått så tyvärr kan jag inte ge några exakta mått!
   I det andra lagret har jag samma grundsats med vispad grädde och majonäs ,men sen slår jag i rätt mycket leverpastej och senap och svartpeppar och rör det jämnt. Sen längst upp på tårtan blir det bara grädden och majonäs i en lagom röra. Sen garnerar man ju med det man själv gillar, till denna tårta hade jag rökt skinka, ost, gurka & tomat. Rosen i mitten är gjord av tomatskalet, skala med en vanlig potatisskalare och sedan rullar du ihop skalet till en rulle och sätter sen i tårtan så blir det en ros. Hoppas det ska smaka! Lycka til!
   //Annelie

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s