Hälsa · Träning

Ett par dagar efter diagnosen

Än så länge tycker jag att den diagnos jag fick i tisdags ändå känns ok att förhålla mig till. Jag har inte alls brutit ihop på något vis utan tänker att detta är något jag bara kan acceptera och istället försöka hitta nya sätt att tänka på.  Vad jag nu har att ta hänsyn till gällande vad jag får inse att jag inte längre klarar av och vad jag istället får ställa in siktet på som jag faktiskt kan göra.

Det finns nog massor jag kan påverka och göra av detta och jag har redan ett långsiktigt mål klart för mig. Det är att komma till ett läge där kroppen är i så pass bra form att jag kan vara relativt smärtfri. Om och när läget förvärras så får jag lösa det då, men det tänker jag mig ska dröja ett tag! Om jag kan hitta träningsformer som fungerar där jag inte får ont eller förvärrar skadorna utan istället kan stärka mina muskler så ser jag en rätt ljus framtid framför mig ändå.

Att träning kommer bli min räddning känns hur solklart som helst. Att det kanske kommer göra ont när jag tränar ibland är nog något jag får räkna med. Det tror jag kommer bli ett nödvändigt ont till en början tills jag kan få så pass bra muskulatur att smärtan successivt minskar. Det är iaf så jag visualiserar min närmaste framtid och planerar utefter att det är sanningen tills – i annat fall, framtiden visar på något annat.

Igår red jag och jag blir inte märkbart sämre av det på något vis så det tänker jag fortsätta med. Såklart kanske det inte är bra om jag ramlar av och den risken finns ju, men det är en kalkylerad risk jag tar och hoppas i så fall på att när det händer så går det bra. Det höll på att bli sanning redan igår när vi hade hoppning då jag och hästen missförstod varandra så hästen tog ett jättesprång över hindret och vi landade hårt, men det gick bra som tur var. Det jag får tillbaka i vinst av ridningen är förutom den känsla av lycka som jag får av att vara i stallet och av att rida, även att det är fantastiskt bra träning och kommer bidra till en mer hälsosam, tränad och starkare kropp!

Idag stod jag 20 minuter på crosstrainern för att öka på blodgenomströmningen vilket jag tror är bra för att skynda på alla sorters läkeprocesser.

Jag kommer även fortsätta med min rehabträning och även lägga till de övningar jag fick förra våren för att träna upp muskulaturen i nacken samt min bålstyrka. Så länge jag tänker på att skydda nacken så borde det vara rätt säkra övningar. Sedan får sjukgymnasten som jag ska träffa hjälpa till med att ta fram övningar för att stärka min kropp så gott det går.

Att minska i vikt är ju också något som känns mer angeläget nu då det såklart sliter mer på kroppen ju tyngre man är. Jag har redan inlett vägen till att gå ner de överflödiga kilon jag lagt på mig och är rätt övertygad om att jag kommer se resultat om några månader.

Så med rätt gott mod om en bra framtid (även om detta förfarande behöver landa innan jag kanske förstår hela dess omfattning) tänker jag att detta ska gå bra!

Advertisements

One thought on “Ett par dagar efter diagnosen

  1. Härlig inställning Annelie. Jag är övertygad om att du kommer att nå dina mål. Jag förstår din känsla om vad ridningen ger. Det är sån avkoppling att komma till stallet och mysa med hästarna. Sen att det ger en möjlighet att stärka via muskelgrupper och öka konditionen det är bara bonus. Kram till dig min fina vän.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s