Hälsa

Om Kari Kokko och Homeopati!

Ikväll har jag träffat en homeopat för första gången i mitt liv. Hans namn är Kari Kokko och här är hans hemsida för den intresserade. Anledningen att jag ville träffa honom var att jag under de senaste åren känt att något inte är bra i min kropp. Dels är det min mage som jag alltid haft problem med, men ingen läkare kan ställa en diagnos som jag känner mig nöjd med. Jag har fått höra “IBS” och “Colon Irretable” till leda, men det stämmer inte helt då jag ibland kan äta vad som helst för att ibland inte tåla något alls. Dessutom har min hälsa kraftigt försämrats under de senaste åren och det finns ingen riktigt bra förklaring till det och därför bestämde jag mig för att ge denna alternativa medicinering och österländska lära en chans. Det finns inget mer att undersöka eller utreda via våra traditionella sätt och när jag så tydligt inte mår bra så välkomnar jag andra lösningar och hade fått tips om att den här killen var bra! När jag ringde någon gång i oktober så fick jag veta att nästa lediga tid var idag den 13 januari så bara det talade ju sitt tydliga språk – att han är populär! Men jag har inte bråttom och om jag kan bli bättre på något vis så har jag tid att vänta några månader.

Så idag var jag alltså där och det var en häftig upplevelse som fick mig att få gåshud av vad han berättade om mig!

Han frågade varför jag ville träffa honom och jag berättade att magen ju var huvudanledningen och drog min historia om att ingen diagnos jag fått av någon läkare helt stämde med hur jag uppfattade det samt att jag gjort alla undersökningar man kan göra och tagit alla prover man kan, men hittar inget fel. Han undrade om jag hade andra problem och jag sa att jag ju inte vet vad han kan tänkas hjälpa mig med, men sen har jag värk i leder och i rygg vilket jag också väldigt länge dragits med. Sedan tog han en bild på mitt ena öga och förstorade och tog sig en titt och började berätta vad han såg…

“Ja, ditt magonda kan jag förstå” sa han, “för här kan man se att du har kronisk magkatarr” och pekade på ett svart streck på mitt öga. “Hade du svårt att äta när du var liten”, frågade han sen? och jag bekräftade att precis så var det. Jag åt nästan ingenting och det var ett stort problem. “Ja, jag kan förstå det för här kan man se att du haft en inflammation i magsäcken när du var mycket liten och den är troligtvis roten till allt ont”. “Hade jag träffat dig då så hade vi kunnat behandlat det då och då hade du inte haft dessa problem”, fortsatte han. Redan där var jag rätt såld på att han verkligen kunde se något där i mitt öga som för mig såg ut som ett vanligt öga – fast väldigt förstorat, men eftersom det han sa stämde så korrekt in på mig så kändes det som att detta var på riktigt. “Det här inflammationen har gjort att ditt immunförsvar inte fungerar riktigt och du har inte riktigt kontroll på dina bakterier” fortsatte han! (Om jag hade vetat att man kunde dressera dom så hade jag gjort det för länge sen, tänkte jag!) “Man har flera kilo bakterier i tarmarna vilket är normalt”, berättade han, “men om de hamnar i obalans så ger det problem och tydliga symptom och för dig har de bl.a. spridit sig till tarmarna som är förklaringen till dina magproblem och det har inget med vad du äter att göra”! “Det har istället att göra med att immunförsvaret är galet och ibland löper amok i dina tarmar och mage.” (Det är alltså inte mag-kurr för att jag är hungrig som jag trott att jag hört tidigare utan det är alltså mina bakterier som löpt amok och springer gatlopp genom mina tarmar!)

Det nästa han såg var tydliga och eventuellt kronisk inflammation i bihålorna. Även det stämmer väldigt bra då jag alltid har haft problem med dom och känner mig aldrig helt fri i bihålegångarna. “Ja, det är typiskt när man har ett immunförsvar som inte fungerar”, berättade han. “Här ser du allt gult”, sa han medan han pekade på ögats övre område, “det är dina bihålor”. (Jo, det gula såg jag mycket tydligt, men att det var mina bihålor var inte lika uppenbart för mig faktiskt som inte kunde förstå hur han kunde se allt detta i mitt öga?!)

Han gick över till den vänstra sidan och pekade på två ställen som hade kraftigt svarta och vita ränder och sa att “detta är din nacke och din ländrygg och på båda ställena kan jag se kompressioner och pågående diskbråck” så du borde ha rejält ont här. Det fick mig att baxna och kunde ju inte annat än att nickade hålla med om att det var nog just så det var. Iaf i nacken och berättade att jag skulle på magnetröntgen om en vecka med anledning av misstänkt diskbråck, men sen visste jag inte att det också var orsaken till min onda svank, men att jag har väldigt ont även där var ingen nyhet. Även detta beror tydligen på att mitt immunförsvar inte fungerar utan får fel signaler och angriper kroppen och det var tydligen så att det inte var ovanligt att det ger sig på diskarna i ryggen. Det beror alltså inte på någon skada i samband med träning utan att kroppen själv angriper diskarna! (Snacka om illojal kropp!! Känns svårt och lite korkat att ge igen bara även om jag kände mig lite besviken på mina tydligt galna bakterier….)

Han fortsatte sin resa genom mina ögon och såg tydligt min trötthet och svårighet att sova (men det behövs kanske inte någon Einstein för att se det då mina svarta ringar under ögonen avslöjar mig!). Han kommenterade dock att han kunde se att jag ofta drar tungt efter andan vilket stämmer exakt. Ofta när jag inte kan sova så får jag ett tryck över bröstet – som panikångest och känner andnöd och måste andas djupt för att jag ska känna att jag får in syre. Han kunde vidare konstatera att jag är öm i kroppen (Stämmer bra!), samlar vätska (Jadå!) och har gått upp i vikt vilket jag inte borde utan det beror åter igen på mitt immunförsvar som inte fungerar. (Ha! Där var anledningen jag letat efter för min viktuppgång, tack för det bakterierna – det ska ni få igen för!) Det jag berättade om att jag har värk i knän och leder sa han också var ett typiskt symptom på detta och lät helt normalt.

Nästa sak han hittade var angående att jag biter ihop och borde ha ont i tänderna? Jo, det stämmer ju väldigt väl det med! Jag var ju till tandläkaren förra veckan pga värk, men jag hade inga hål. Att jag har ont sa homeopaten beror på att jag biter ihop så hårt. Jag har ju en bettskena som jag fick utskriven för många år sedan, men den har jag inte använt på länge, men kanske det är dags igen. Han såg också att jag håller tillbaka och håller inne med mina känslor!! Hur i helvete man kan se någons känslor i ögonen går över mitt förstånd, men jag kan ju inte förneka att det också stämmer! (Jag tror dock inte att dessa två senaste problem har att göra med mitt immunförsvar!)

Han sa också att min sköldkörtel jobbade febrilt med att hitta rätt balans i kroppen, men att den inte orkar länge till utan snart kommer den felproducera och det kommer verkligen märkas i min kropp. “Du har säkert bra värden nu om du skulle kolla upp det”, sa han, “men det kommer inte hålla länge till”. Saken är den att jag precis tagit prover på sköldkörteln som visade normal produktion, men det var inget jag berättat för Kari.

Han tyckte att tröttheten och min värk såg värst ut just nu och även om han trodde att det kommer ta år att ställa tillbaka allt i sin ordning igen, så trodde han nog att redan till sommaren borde jag känna stor skillnad, framförallt med värken och ömheten i kroppen. Det trodde han eftersom han trots allt, ändå såg en stark kropp i grunden och att det nog var anledningen att jag klarat mig så länge ändå. Han sa också att det inte är ovanligt att man får kraftigare hormonpåslag när immunförsvaret inte fungerar och att man kunde få tumörer i äggstockar – även om det inte var något han sa att han såg just på mig, men 2002 opererade jag mig pga cellförändringar och min allt mer jobbiga PMS känns ju väldigt aktuella i det sambandet!

Allt detta, alla mina symptom och problem som han sett – beror på en och samma sak; att jag hade en inflammation i magsäcken när jag var liten som aldrig behandlades utan sedan spred sig och har ställt till med oreda i mitt immunförsvar och sett till att bakterierna angriper min egen kropp! Det viktigaste han sa var dock att det går att bli mycket bättre och kanske till och med helt frisk! Jag fick droppar att ta för att återställa balansen i tarmen och bakteriefloran och till nästa gång vi ses i mars trodde han att jag skulle märka skillnad.

Jag törs inte helt tro på det än utan behöver få uppleva och känna det själv först, men om hälften han lovade blir sant så blir ingen gladare än jag!

//Kari Kokko, inte alls så kokko vad det verkar….

49 thoughts on “Om Kari Kokko och Homeopati!

 1. Karri Kokko är nog inte kocco! Han verkar däremot ohederlig. Han säljer bluffmedicin till okunniga och lättlurade personer. Jag tycker du borde ta reda på vad homeopati är. De flesta homeopater är skickliga skurkar so medvetet lurar på folk deras bluff. När du förstår hur de lurar dig så förstår du också att du blir lurad. Om du talar om att du tror på homeopati får du räkna med att folk ser dig som en lättlurad idiot.

  Like

  1. Tack för din kommentar. Vad folk tror om mig struntar jag faktiskt i. Om detta fungerar eller ej vet jag inte än, men det lär ju visa sig. Det Kari berättade stämde så väl med sanningen och mycket var för exakt för att han har kunnat gissa sig till det så jag blev övertygad om att han kunde se något och jag är beredd att ge detta ett försök iaf. Återkommer när det gått ett halvår och berättar vem som är en idiot.

   Like

   1. Hej, har själv blivit behandlad av Kari 1995. jag hade under 2 års tid halsfluss som läkarna inte fick ordning på..men efter besök hos kari har jag aldrig haft halsfluss…..20 år har gått och aldrig fått halsfluss efter att blivit medicenerad av Kari. Känner andra som varit hos honom och är väldigt nöjda.

    Like

 2. Man behöver knappast ett halvår för att avgöra vem av oss som är idiot. Det är redan nu uppenbart att homeopati är bluff men anhängarna som inbillat sig att de blivit friska är envisa och stoppar huvudet i sanden för att slippa inse sanningen. Jag misstänker att du inte kommer att försöka anstränga dig för att förstå vad homeopatin är. Risken att du fortfarande tror på homeopati om ett halvår är stor. Det tråkiga är att du hjälper dessa skurkar att lura andra människor.

  Du propagerar faktiskt för lurendrejeri bluff och humbug utan att förstå det. Det visar att du är både naiv och okunnig och saknar till analys. Du är lättlurad.

  Like

  1. Det roligaste (elller det tråkigaste?) är när folk säger “nej, nej, homeopati är en ren bluff, det finns inga vetenskapliga bevis på att den funkar” osv och de blir förbannade när någon berättar om att homeopatin har hjälpt hen då den akademiska medicinen var kraftlös. De förnekar alltså verkligheten. Samma sak gäller förresten akupunktur. Jag känner personligen 4 personer som blivit av med sina besvär (bl a pollenallergi och magsår) m h a homeopatika. Jag själv planerar att söka hjälp hos Kari ty det enda lekemedel som kan erbjudas av “vanliga” läkare mot min allergi är antihistaminer))) Man försöker alltså inte bota inte sjukdomen utan lindrar symptomen. Pudrar syflis. Till en sådan behandling tackar jag nej till. Ett intressant faktum: den vanligaste dödsorsaken i Sverige är hjärt-kärlsjukdomar på andra plats ligger cancer och sedan kommer biverkningar av diverse mediciner. Tråkigt.

   Like

 3. Glöm inte att dessa kvackare lever på att lura lättlurade människor. Det skulle vara konstigt om de kunde göra det om de var oskickliga. Men det krävs dock ett ganska stort mått av dumhet för att gå på deras lögner.

  Like

 4. Attans så spännande det var att läsa detta! Jag känner igen några symtom på mig själv också, allra mest med magen. Ibland kan jag äta precis allt utan att få det minsta ont eller svullen. Sen vissa perioder kan jag inte äta något alls utan att bli svullen, ljud från magen (som jag också trott är hungerkurr varje gång). Just nu har jag en sån där riktigt tråkig period då magen, eller hela kroppen nästan, är svullen och man känner sig större än en val rent ut sagt.
  Har också haft magproblem ända sen jag var liten och åkt fram och tillbaka till sjukhus för att få någon diagnos, men nej. Bara hört “prova utesluta laktos”, “testa äta glutenfritt” och blabla… Funkar ju ändå inte.

  Ser fram emot att fortsätta läsa din blogg och även om denna “magresa” 🙂
  Kram!

  Liked by 1 person

 5. Det verkar vara dom som inte provat saker dom uttalar sig om, som tvärsäkert vet att vissa saker absolut inte kan fungera.
  Jag tror att skeptiker och vanligt resonerande människor tror att homeopater ska “bota” deras specifika åkommor.Det är ju inte riktigt så det fungerar, det handlar mer om att hitta svagheterna i systemet och stärka och bygga upp kroppen så att den blir starkare och klarar mer på egen hand.Ungefär som att rensa ogräs i landet för att det du planterat ska frodas.
  Eller att du kan träna ryggen för att slippa ryggont och vara stärkt när du utsätter ryggen för belastning.
  En åkomma kan ju ha många källor till sin uppkomst, medan homeopaten tittar på den svagaste länken i din hälsa ,och bygger från det svagaste och uppåt för att stärka helheten och kanske till slut åkomman du sökte för, sånt tar tid.
  Principen för homeopati är att trigga kroppen att ta hand om problemet, inte som medicin, som gör jobbet, men lämnar kroppen i ett svagare tillstånd till nästa gång du råkar ut för samma åkomma (typ många penicillinkurer).
  Har gått hos vår “vän” Kokko ett längre tag nu, och har blivit mycket bättre ,så pass att jag lägger mina besök…….
  Lycka till Anneli, du kommer att bli bättre , men det kommer att ta tid , tyvärr, men så är det.

  Like

  1. Hej hur länge gick du hos kari kokko och blev du verkligen helt bra efter hans behandlingar? jag går själv där fortfarande och varit där i ca 4-5 år och han kan nog sina saker men borde nog botat orsaken till varför man kom dit o inte hela tiden allt runt om,man får träffa honom när man har besöks tid endast 10-15 minuter 20 om man har tur
   sen får man några små flaskor medicin,sen tar han vid varje besök minst 1500 verkar kunnig inte något ont om det men han är den som lyckas med att få folk o göra sig beroende av honom, bla hört det av folk som gick med honom på samma utbildning för o bli homeopat mm normalt brukar vist homeopat tider vara mer än 20 min, med mer än lite förklaring om behandlingar mm inte bara mest muttrande o kanske svarar på de frågor man ställer till honom osv

   Like

   1. Hej och tack för din fråga. Jag gick bara hos Kari i ca 1 år innan jag slutade när jag blev gravid. Under de första sju månaderna jag gick där hade jag inga som helst skov som jag annars brukade få med jämna mellanrum. Jag tror hans droppar hjälpte, men kan inte jämföra med andra homeopater hur de går till väga. Hoppas du blev kvitt dina bekymmer! Vänligen Annelie

    Like

 6. Det är en enorm och lite korkad missuppfattning att de som vet att homeopati inte vet HUR homeopati fungerar. Mekanismen är faktiskt välkänd.

  Placeboeffekten är välkänd och den innebär att det är helt naturligt att det finns folk som inbillar sig att de blivit hjälpta av humbugmedicin. Det behövs därför något mera än bara enskilda berättelser för att veta om homeopati fungerar. Till detta kommer alla uppdiktade sjukdomsfall som homeopaterna sprider. Homeopaterna brukar också ställa påhittade diagnoser som de botar dig från.

  En annan missuppfattning är att de flesta som går till homeopaten blir botade. Homeopaterna sprider gärna detta men det är en lögn. Ofta vill de som blivit lurade inte tala om det.

  Man kan enbart från beskrivningen av hur homeopaterna tillverkar sin medicin dra slutsatsen att homeopati inte kan fungera. Ju mer kunskaper man har ju mer inser man detta. Allt tal om vattnets minne är nonsens och bara till för att förvilla okunniga människor. Även om vatten hade minne så kan inte det förklara hur homeopati skulle kunna fungera.

  Vid några tillfällen, bland annat homeopatiskandalen i Sverige för ganska länge sedan, avslöjades det att ett homeopatiskt företag sålt obehandlade piller i många år. De hade kunnat göra det även idag om de inte hade blivit avslöjade. Patienter och homeopater kände inte någon skillnad. Och vem vet de kanske fortsätter att sälja obehandlade piller. De vet ju att ingen märker någon skillnad.

  Om man trots det vill testa om homeopati har effekt så kan man göra det vetenskapligt och det finns redan tillräckligt med bevis för att homeopati till större delen är ren placeboeffekt men homeopaterna förnekar detta. De har numera börjat lägga ner enorma belopp på att försöka få fram pseudovetenskapliga bevis istället. Deras oärlighet när de försöker framställa “vetenskapliga bevis” är ett tydligt bevis på deras oärlighet.

  Det som förvånar mig är att de som inbillar sig att de blivit botade av homeopaten vägrar att förstå alla argument som finns emot homeopatin. Det tyder på ett ganska stort mått av dumhet.

  Om man tror att man kan kan ta reda på om homeopati fungerar genom att testa det på sig själv har an inte fattat något. Om man testar på det sättet så finns en liten risk att man blir lurad av placeboeffekten och homeopaternas påståenden som ibland kan vara väldigt finurlig uttänkta.

  Så länge det finns idioter så kommer homeopaterna att kunna lura folk på det sättet.

  När det finns en bra förklaring på hur homeopati fungera så är det lite knasigt att tro på den förklaring som är omöjlig.

  (jag hade kvar bevakningen på detta och får meddelande varje gång någon svarar)

  Like

 7. Rättelse:

  Det är en enorm och lite korkad missuppfattning att de som vet att homeopati är humbug inte vet HUR homeopati fungerar. Mekanismen är faktiskt välkänd och väldigt enkel att förstå.

  Like

 8. Egentligen borde man inte ge sig in i en diskussion med någon som ger folk titeln idioter……..
  Men Anders, om vi bortser från utspätt vatten som behandlingsform , förkastar du också helt möjligheten att ögonen kan ge ledtrådar om hälsotillstånd?

  Like

  1. @Micke Om någon påstår att han ser en rosa elefant som dansar tango på ett ben trots att ingen annan ser det så tror jag att det är innbillning även om jag inte kan bevisa det.

   Kan du inte försöka läsa igenom det jag skiver. Jag har faktiskt försökt förklara något men du har missat allt. Läs och ansträng dig. Om du inte förstår vad beror det på i så fal?

   Det är ett välkänt faktum att det går att lura folk med kvacksalveri. Det finns mycket mer än bara homeopati. Jag tycker nog att man är lite korkad och enögd om man vägrar ta reda på fakta.

   De som tror på homeopati är inte mottaglga för argument. De lyssnar inte. det verkar som om de vill bli lurade.

   Like

 9. @Micke66 Det vore intressant och få veta hur du tror att du kan se att homeopati. fungerar? De menar att du kan se det med dina egna ögon?

  Hur kan du se skillnad på placeboeffekt och ren slump och reell effekt Hur kontrollerar du att homeopaten ställer en riktig diagnos. Kan du förklara det?.

  Folk har väldigt lätt att inbilla sig olika saker. Det vet du säkert.

  Like

 10. Känner mig tveksam att “försvara” homepatin som behandlingsform och framförallt
  nu när du Anders har bytt strategi till ett mer “inlyssnade” sätt av vad jag kommer att säga om mina uppleveser av homepatin, för att troligen bli idiotförklarad och nedsablad i nästa inlägg från dig.
  Så jag får ge dig rätt i det du säger om att allt bara handlar om tro på det som sägs och görs av en homeopat.
  Men visst det finns dom som har som jobb att få t ex elitidrottsmän att fokusera på tron om sin egen potential för att förbättra sina förmågor inom sin sport (placebo?)
  lite som homeopatieffekten kanske?
  Det här skulle vi diskutera kring ett glas öl, istället för skicka det i text som blir såå
  segt.
  Ha en trevlig helg Anders

  Like

 11. Ehhh Anneli, jag känner inte dig, men TÖRS jag fråga? Hur är det nu? Jag är litet nyfiken på Kari Kokko. Har aldrig brytt mig om homeopati tidigare, och inte om mycket annat heller än att må bra känslomässigt faktiskt… Men nu är jag sjuk på riktigt och vanliga sjukvården är inte haj på just det här. Och alla goa örter jag tar är inte SÅ effektiva. Osv osv. Nåväl: HAR du lust att dela litet med mig hur det gick sedan?? emmafeigenberg@telia.com OM du känner för det. Eller här, förstås. Allt gott till dig!

  Like

  1. Hej. Självklart kan jag dela med mig av hur det gått. Det har nu gått 3 månader sedan mitt första besök hos Kari och 3 månader som jag ätit dropparna som han föreskrivit. Dropparna är till för att få ordning på min tarmflora och mitt immunförsvar som varit i obalans sedan jag var liten så jag kan inte vänta mig några mirakel eller att jag blir helt frisk på så kort tid, men Kari har förklarat att de droppar jag tar kommer se till att magen (och resten av kroppen) kommer fungera allt bättre och tror att jag kan bli helt bra till slut.
   Mitt problem var att jag inte tål viss sorts mat och får “skov” med magplågor och väldigt besvär som höll i sig i upp till en vecka innan det gav sig igen – och då fick jag enbart äta kokt fisk och ris under den tiden. Jag har gjort alla tänkbara undersökningar och tagit alla prover man kan tänka sig utan att man hittat något fel och alltid fått höra att jag har IBS eller Colon Irretable och att jag helt enkelt får undvika att äta det jag inte tål. Men även om jag åt bra så dök dessa skov upp med jämna mellanrum och ibland var kag så dålig att jag inte kunde jobba så smärtan gjorde nig sängliggande och att sova var oftast näst intill omöjligt.

   Jag har ännu inte haft några sådana “skov” efter att jag börjat ta dropparna från Kari och jag har heller inte haft några magplågor. Kanske är det lite för tidigt att ropa hej än, men än så länge går det åt rätt håll. Låt mig återkomma om ytterligare några månader så kan jag bättre ge min syn på om detta har fungerat eller inte.

   Dock kan jag intyga att Kari kunde ge mig exakta förklaringar på många andra fysiska problem jag har utan att känna till något om mig innan så hans äkthet kan jag med gott samvete skriva under på. Jag är till naturen en skeptiker, men han lyckades övertyga mig om att han absolut vet vad han pratar om. Hur lång tid det sedan tar att få balans på min tarmflora igen törs jag inte svara på, men på de tre månader jag nu provat detta så verkar det ha hjälpt mig komma längre på väg åt rätt håll än vad vår traditonella sjukvård kunnat göra på 20 år. Lycka till, hoppas du får må bättre snart!
   //Annelie

   Like

   1. Kvackarna lever på det faktum att om de behandlar många människor kommer alltid några att inbilla sig att de blivit hjälpta av behandlingen. De använder också vissa substanser som har viss verkan för att öka chansen till positiv effekt. De är dessutom
    väldigt skickliga på att dupera människor.

    Jag tycker nog att man är väldigt naiv om man uppfattar en homeopat som ärlig. Det är deras profession att verka ärliga. Det är det de lever på. De skulle aldrig kunna lura människor om de inte kunde verka ärliga om man vill förstå och veta om homeopati fungerar så måste man se till helheten och inte bara enstaka vittnesmål från patienter.

    Det är samma sak med medum som Terry Evans. Det finns många vittnesmål om hur skicklig och kunnig han är trots att det är lätt att genomskåda han trix. Han offer blir upprörda och väldigt aggressiva om man ifrågasätter att han kan tala med döda.

    Om du inte vill bli lurad så måste du försöka se till helhet och ha hela bliden klar för dig.

    Fenomenet homeopater och hur de lurar sina offer är välkänt och det liknar det sätt som Terry Evans och andra “medium” lurar folk. Tyvärr så är folk lättlurade och går på deras finter.

    Använder man sin kritiska förmåga så går man inte på sådana bluffar.

    Like

 12. Anders49, du har väldigt starka åsikter och man kan utläsa bitterhet och ilska mellan raderna vilket du har mitt medlidande för. Jag undrar dock att om det nu är så att människor upplever att de mår bättre – naiv eller inte – av homeopaten – eller vad det nu må vara som hjälpt dom, är det då inte en bra sak? Kanske människan är beredd att betala för att få må bra – oavsett om det finns forskning för att det inte fungerar i teorin? Ibland är placeboeffekten lika verksam som en egentlig medicin, och är det då inte lika bra om det får någon att må bra? De som väljer att besöka en homeopat gör väl det av egen fri vilja och jag tror att många ofta ser det som en sista chans och är väl troligtvis beredd på att det kanske inte kommer funka, men OM det gör att man mår bättre så borde det väl vara något bra? Om det inte fungerar så ser jag inte skillnaden på att detta inte fungerade bättre än vad den traditionella läkarvården gjorde? Är de också kvacksalvare så eftersom även de stod oförmögen att bota patienten?
  Jag tycker man ska vara försiktig med att döma andra när man inte har hela bilden, för mig tyder det på ett väldigt trångt synsätt. Ingen annan än den det gäller vet hela sanningen och är enligt mig, den enda som kan avgöra vad som är rätt för denne eller inte. Du har gjort din syn på detta väldigt tydlig och mitt råd till dig (även om du troligtvis väljer att inte följa det) är att inte lägga mer energi på detta. Välj att inte läsa inlägg som mina då utan hitta istället det du mår bra av och låt de som väljer homeopati som sin rätta väg få göra det utan påhopp eller att bli anklagad för att vara naiv. Istället bör man respektera och vara ödmjuk inför andras val i livet. Du kan inte ändra på andra, endast på dig själv.
  //Fridens…

  Like

  1. Kul att det verkar gå framåt.. Min mjölk och gluten allergi försvamm efter 1 års behandling hos Kari. Hade haft det sedan jag var liten och tester hos läkare intygade det. Nu är det borta. Inte möjligt att det är placebo men ärligt talat bryr jag mig inte om vad vetenskapen säger då jag idag mår mycket bättre. Det var intressant att läsa om ditt första besök!

   Like

  2. Tror du på att Terry Evans är ett medium också? Det finns mängder av människor som kan intyga det. Men vi mera sansade ser på vilket sätt han lurar sina offer.

   Det är precis på samma sätt med homeopaterna. Det finns många, men dock inte lika många som i fallet Terry Evans, som kan intyga att homeopati fungerar men vi andra ser och förstår hur homeopaterna lurar sina offer.

   Det finns en egen förening för de som sett flygande tefat och kan intyga att de finns. Flera har även sett rymdmänniskor. Men i det fallet så är inte , så vitt jag vet, parasiter som lever på lurendrejeri inblandade

   Jag tycker att det är viktigt att avslöja dessa skojare och jag hoppas att du i fortsättningen försöker vara lite mera kritiskt granskande och inte gå på hans knep och trix.

   Titta på hur Anna Bäsén avslöjar dessa banditer. Det kan kanske vara lärorik. Glöm inte att dessa människor är proffs på att lura folk.

   Visst finns det brister i den riktiga vården också men den bygger inte till 100% på bluff och humbug som homeopati gör.

   Man skall inte vara ödmjuk mot parasiter och bluffmakare. De botar aldrig någon. Men ett fåtal av deras patienter inbillar sig detta . Och det är kanske inte så konstigt då de är proffs på att luras och de har en utarbetad metod som faktiskt lyckas i många fall.

   Om du tittar på Terry Evans så ser du hur lätt det är att lura människor.

   Like

 13. Tror du på att Terry Evans är ett medium också? Det finns mängder av människor som kan intyga det. Men vi mera sansade ser på vilket sätt han lurar sina offer.

  Det är precis på samma sätt med homeopaterna. Det finns många, men dock inte lika många som i fallet Terry Evans, som kan intyga att homeopati fungerar men vi andra ser och förstår hur homeopaterna lurar sina offer.

  Det finns en egen förening för de som sett flygande tefat och kan intyga att de finns. Flera har även sett rymdmänniskor. Men i det fallet så är inte , så vitt jag vet, parasiter som lever på lurendrejeri inblandade

  Jag tycker att det är viktigt att avslöja dessa skojare och jag hoppas att du i fortsättningen försöker vara lite mera kritiskt granskande och inte gå på hans knep och trix.

  Titta på hur Anna Bäsén avslöjar dessa banditer. Det kan kanske vara lärorik. Glöm inte att dessa människor är proffs på att lura folk.

  Visst finns det brister i den riktiga vården också men den bygger inte till 100% på bluff och humbug som homeopati gör.

  Man skall inte vara ödmjuk mot parasiter och bluffmakare. De botar aldrig någon. Men ett fåtal av deras patienter inbillar sig detta . Och det är kanske inte så konstigt då de är proffs på att luras och de har en utarbetad metod som faktiskt lyckas i många fall.

  Om du tittar på Terry Evans så ser du hur lätt det är att lura människor.

  Like

  1. Och hur tror du att homeopaten (eller någon annan försäljare) skulle kunna lura någon om han/hon inte kunde uppträda på ett trovärdigt sätt. Det är en förutsättning för att kunna vara kvackare. Försök genomskåda hans trix och hans metoder att diagnostisera. De är skickliga och man måste vara kritisk.

   Like

 14. Det är ganska vanligt att hypokondriker inbillar sig att de blir friska när de får homeopatisk medicin. Hypokondriker är en guldgruva för homeopaterna.

  Jag tycker speciellt illa om Kari Kokko för hans knasiga konspirations idéer Han är helt enkelt ganska korkad. Han stödjer bland annat antivacc. Och han tjänar pengar på det.

  Han är väl lite ökänd vliket de mest skickliga skojarna ofta blir.

  Like

  1. Jag blev av med mina allergier(läkarna tala om det för mig efter olika tester) vilket bevisar att jag ej är är hypokondriker. Nu är de borta och jag behöver varken hans eller läkarnas medicin mer. Han tjänar inga pengar på mig nu och jag sparar pengar genom att ej behöva någon form av medicin. Känner mig inte direkt lurad med bättre hälsa och mindre utgifter!

   Like

   1. Jag har aldrig påstått att all alternativmedicin är bluff och det finns säkert preparat som man ännu inte upptäckt att de fungerar. Men man VET att homeopati är bluff. Det är väl dokumenterat. Och om man är bra insatt i hur homeopater arbetar så vet man att de är bluffmakare Det är ställt utom att tvivel.Man förstår hur bluffen går till. . Så enkelt är det. Jag vet också att homeopater skriver anonymt på forum och publicerar falska historier som man inte kan kontrollera äktheten i..

    Titta på Änna Bäséns program. De ger en viss inblick i hur denna humbug fungerar. Dessa skojare är parasiter som utnyttjar lättlurade personer.

    Alla har ett ansvar att försöka förhindra att sådant bedrägeri får fortsätta.

    Homeopaternas bedrägeri avslöjas om och om igen. trots det kan de fortsätta. Det beror på att det finns väldigt mycket pengar att tjäna på lättlurade människor och att homeopaterna är välorganiserade. Om man försvarar homeopati så försvarar man bedrägeri.

    Man vet att de patienter som tror på homeopati inte märker någon skillnad om de får obehandlade sockerpiller istället för “riktig” homeopatisk medicin. Det är ett tillräckligt bevis för att det är bluff.

    Man måste faktiskt vara både dum och naiv för att tro på denna bluff.

    Kolla upp lite mer om homeopati innan du hjälper dessa skurkar att lura andra. Jag antar att du inte tycker om bedrägeri.

    Like

 15. Om Kari skulle på något område uppnå nån form av resultat , är det automatiskt humbug och placeboeffekt, eftersom det inte är sjukvården som gett mig medicin och diagnos?
  Klev på ett par spikar som gick in i foten och infekterade så till den milda grad att jag inte fick på mig en “foppatoffel” av svullnaden, det formligen jäste var ur såren i två dagar.
  Ville inte förstöra år utan Penicillinkurer , utan fick “naturmedel” efter att ha ringt till Kari ,efter bara några timmar, för att han förutseende har lämnat ett förråd av “akutmedel” hos några här i staden.
  3 dagar 3 gånger om dagen med 6st små oansenliga korn ,gjorde att infektionen la sig, inget penicillin eller stelkramp ,trots att det såg riktigt illa ut.
  Läkemedel kommer ju ursprungligen från naturen , men läkemedelsindustrin har ju tagit sig makten att smutskasta den ursprungliga källan naturmedel, för att gud förbjude, att något så enkelt som en växt skulle kunna läka något, det går ju inte att ta patent på!
  70 procent av dom som söker sjukvård ,behöver nog snarare hälsovård istället för sjukvård , för att man är i förstadiet till sjukdom, dvs har ohälsa.som definitivt är behandlingsbart.
  Exempel: gå till hud med Psoriasisutslag , vad får man där? symptombehandling med krämer och solning,det botar ingen, snarare trycker det ner symptomen men botar inte källan till utslagen, och utslagen är ju bara en klar signal från kroppen att nåt är riktigt snett.
  Eftersom mina Psoriasisutslag nästan helt försvunnit efter år av alternativmedicin, säger läkare , oj,då då var det väl inte det du hade, eftersom det försvunnit…….men hade jag inte sökt alternativa vägar hade jag fortfarande sett ut som en flugsvamp i ansiktet vintertid och troligen sett fram emot en kommande Psoriasisartrit.
  Så Go For IT “anders49” här fick du nåt att ge dig på igen.
  Jag är i alla fall numera en “fläckfri” idiot.
  Tack Anneli och lycka till.

  Like

  1. Det är en missuppfattning att homeopati är naturläkemedel. Det är en bluff som dessa skurkar kör med. Homeopati är utspädda kemikalier. Men det är i princip bara utspätt vatten och inget annat. Man måste vara bra dum om man tror att det är medicin.

   På senare år har homeopaterna börjat kalla sin bluffmedicin för naturläkemedel därför att det låter bättre. Åter igen ett sätt att lura folk som inte bryr sig om att ta reda på sanningen.

   Like

   1. @anders49, Effektiviteten av en rad homeopatiska läkemedel är redan vetenskapligt bevisad. Några exempel. I Frankrike har man testat Oscillococcinum på en grupp 500 patienter och noterat tydlig förbättring. I den vetenskapliga tidskriften “Lancet” beskrevs effekterna av Pollens 30CH (30CH står för 100^(-30) spådning). Caulophyllum, Arnicae, Cimcifuga, Gelsemium i Pulsatilla 5CH har också vetenskapligt testats med positiva resultat.
    Det verkar att någon här inte är tillräckligt påläst 😉

    Det är inte förvånande att man inte ägnar särskilt mycket tid och resurser åt forskning inom homeopatin. Orsaken är mycket enkel: det går inte att tjäna stora pengar på homeopatika och de stora koncernerna är helt enkelt inte intresserade av att utveckla den metoden.

    Like

 16. kan bara instämma med Micke.
  att gå till en läkare är ungefär som springa runt med hinkar under läckande tak man löser problemet tillfälligt men inte orsaken.

  man måste gå till grunden inte symptomen endast.

  Liked by 1 person

  1. Homeopaternas största floskel är att man skall bota sjukdomen istället för symtomen. Man måste vara idiot för att gå på en sådan fint.

   Like

 17. Hej Annelie! Tack för att du delar med dig av din vardag så intressant 🙂 letade efter uppgifter om Kari och hittade då din blogg. Vi började hos Kari i Oktober 2013. Både hund, dotter och jag. Det har inte hänt så mkt ännu och började tvivla lite men ficck hoppet nu när du skriver hur säkert han såg vad du hade för fel. Sist jag var dit sa han.. att du får slem också som är svårt att få upp..jaa sa jag hur sjutton kunde han veta det 🙂 man vill ju bli frisk på en gång men så fungerar det väl inte riktigt när man har haft besvär med stela muskler sedan 18-åring är 45 idag. Haft mkt problem med magen sedan ung också med knipar så man nästan svimmade. Kari menade att dessa har tröttat ut mig så jag är slut och trött idag att man aldrig återhämtat sig. Ska bli intressant att följa dig och se hur det går så kan jag återkomma jag med :-D. Ha en trevlig Helg.

  Like

   1. Hej Stella. Jag har inte gått hos Kari på 3 år n u ungefär och jag har åter igen min problem med magen. Jag testar att vara utan gluten och socker och märker att jag mår bättre så jag kan hålla magen i schack med bra kost, men vet inte om det är nyckeln till allt.

    Like

 18. Hej Annelie! Jag hittade ditt intressanta inlägg då jag googlade på homeopat. Det var i januari 2014 som du besökte homeopaten och jag undrar hur gick det sen? Går du där fortfarande och blev du friskare?

  Like

  1. Hej Catharina. Ursäkta mitt sena svar. Jag skrev ett långt svar direkt när jag fick din fråga men så dog telefonen och sen har jag inte tagit mig tiden, men nu ska jag göra ett nytt försök. Jo, de första 6-7 månaderna som jag åt homeopatidropparna fick jag inget skov alls utan var balanserad i magen och hade inte ont så jag tror absolut det hjälpte. Sen åt jag en kur antibiotika (pga ett kattbett) utan att konsultera min homeopat och då failerade magen helt och jag blev dålig i magen, fick ont och blev känslig igen. Så det var mitt misstag. Hade jag gått till homeopaten hade jag fått något av honom istället för antibiotikan som nu slog ut hela min tarmflora igen tyvärr. Sen blev jag gravid och de svagare droppar jag då fick tyckte jag inte gav lika bra effekt så då valde jag att helt göra uppehåll med dropparna och har inte påbörjat de än eftersom jag fortfarande ammar. Jag kommer dock att börja ta homeopatmedicin igen när jag slutat amma för jag märkte en tydlig förbättring av mina magproblem när jag tog dom. Hoppas det hjälpte dig i din fungering. Mvh Annelie

   Like

 19. Hej. Undrar hur du mår nu? Läste att Kari hjälpt dig mycket med magen. Har själv mycket problem och har bokat tid hos Kari. Vilken medicin fick du?

  Like

 20. Hej,
  Vill bara kolla så att du inte använt/använder kopparspiral.
  Vi är väldigt många som har identiska symptom som du nämnt. Förstår att du haft magproblem sen barnsben men får man sen ett kopparöverskott på det som vuxen så gör det definitivt inte saken bättre. Sök gärna på kopparöverskott och tänk på att det finns fler sätt att få kopparöverskott på, tex får man der vid graviditet och speciellt i slutet då det hjälper till att luckra upp bäckenet i samband med förlossning. Sätter man in en spiral eller börjar med hormoniella p-medel då kan man snabbt bli sämre. Man kan också få överskott om man har egen brunn med mkt koppar i.
  Finns en stor facebookgrupp:
  https://www.facebook.com/groups/866824313330784/

  Svensk sjukvård menar dock att det här problemet inte finns, så som vanligt får man tro och göra som man vill.

  Hoppas det ordnar sig för dig och tack för en bra och rolig beskrivning av ditt första besök!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.