Familj

Pappa griljerar skinkan

Så är det snart dags för jul igen, det är ju löjligt att man alltid blir så överraskad över att tiden går så fort varje år och att julen liksom överraskar! Den är ju exakt samma datum varje år så den ursäkten borde ju inte funka, men faktum är väl att det ofta är så mycket att göra för att man vill bli klar innan jul-och nyår och då går ju dagarna fortare. Ja, så nu är det alltså 5 dagar kvar till jul; dan, före dan, för dan före dan före Dopparedan och bestyren är i full gång. Jag och Elton slog in de sista inköpta julklapparna idag och just nu står George i köket för att griljera skinkan. På söndag ska vi klä julgranen som jag lovat Elton trots att traditionen brukar vara den 23:e, men en dag hit eller dit kan jag strunta i när Eltons ögon tindrande frågar mig när det är dags!

Så mycket som Elton längtar till jul i år har han aldrig gjort förr och nu är det svårt att vänta tills tomten kommer. Nyss upptäckte han också stället där vi lagt alla färdiginslagna paket och där höll han sig ett bra tag för att kika igenom alla klappar innan jag fick honom därifrån. Det är härligt att se honom så förväntansfull och det smittar faktiskt av sig och jag kan känna lite av den där härliga känslan till något man längtar mycket till.

Med tända ljus överallt i vårt hus, doften av nygjord skinka med längtan till den första julknäckemackan med skinka och senap på, alla julklappar klara, katten i knät, en endaste dag kvar att arbeta innan 2½ veckas ledighet och hela familjen frisk så känner jag mig enormt tacksam att få ha det så bra i livet just nu.

//Tacksam och längtansfull

Julskinka
Julskinka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.