Familj · Hälsa · Träning

Hässelbyloppet 2013, check!

Ja, då har jag tagit mig runt 2013 års upplaga av Hässelbyloppet också, men tyvärr blev resultatet sämre än väntat. Inte tidsmässigt kanske utan mer pga att jag fick så ont att jag inte kunde genomföra hela loppet springandes! De första 5 km kändes oförskämt bra och jag var inte ens andfådd när jag passerade 5 km på 33 minuter (vilket jag får vara nöjd med då jag inte tagit ett löpsteg de senaste 5 veckorna), men sen tilltog smärtan i vänster ljumske rejält. Jag hade känt av att det gjorde lite ont i ljumsken hela loppet, men tyckte det var hanterbart fram tills dess. Jag fick mer akut ont och stannade och stretchade ett par gånger och gick korta sträckor för att sen försöka springa igen, men det blev bara värre och värre och när jag kom till 7 km passagen var jag tvungen att inse att detta aldrig skulle hålla.

Jag började dessutom få rejält ont i högra knät också som väl var ett resultat av att jag haltat fram nästan hela loppet och högra knät blev överansträngt. Så den sista delen av loppet småjoggade jag när jag tyckte att det gick hyfsat, men för det mesta fick jag gå, hela tiden illa grimascherande för att det gjorde så ont. Jag vet ju att det blir än sämre när jag stannar och blir kall så jag försökte hålla igång så gott jag kunde för att ta mig hem. Jag kunde inte kliva av loppet då jag ju var tvungen att ta mig tillbaka och jag tyckte inte det var så akut illa att jag skulle tillkalla sjukvårdare. Då fanns det nog dom som behövde deras hjälp mer än mig! SÅ jag tog mig i mål, passerade mållinjen efter 1 timme och 16 minuter ute i spåret, men som sagt, tiden var mindre viktigt då jag inte kunnat fullfölja loppet helt. När jag väl stannat så var det nästan omöjligt att gå mer och jag fick hämtning för att ta mig till min bror för att duscha och äta innan hemfärd. Att köra bil gick ändå bra, man använder ju inte kopplingen så mycket och de gånger jag behövde använda foten så bet jag ihop lite så funkade det fint.

Igår (måndags) red jag vilket gick bra (med lite ipren i kroppen som förebyggande) och idag känns det riktigt bra i ljumsken. Jag har dock rejält med träningsvärk i låren (både från löpning och ridning) och är lite öm i knän och ljumske såklart, men det känns ändå bättre idag än vad man kunnat tro att det skulle göra. I morrn ska jag bege mig ut på en sakta joggingtur för att känna efter hur det känns. Jag är mest oroad över mitt knä och en eventuell löparknä-skada, men jag håller tummarna för att det ska kännas riktigt bra!

 //Nu kan det bara bli bättre….
Innan start!
Innan start!
 
jag och Camilla 2013
Jag och Camilla
Monica och jag hässelbyloppet 2013
Monica och jag

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.