Familj

Febrig, men tuff liten kille!

Igår var Elton på 5-års kontroll. “De ska kontrollera om jag är 5 år“, förklarade Elton! “Jaha, så bra”, svarade jag, “då får vi se vad dom säger” sa jag och följde med, men innan vi åkte dit hade jag förklarat att det nog kunde bli så att han skulle få en spruta. Det lät inte roligt alls tyckte Elton och han sa att han inte ville ha någon och att han nog skulle komma att gråta. Jag svarade med att det nog skulle komma att svida lite, men att det gör inget om du gråter. Egentligen finns det nog ingen som vill ha en spruta, men det är för att vi ska hålla oss friska och inte bli väldigt sjuka.

Elton funderade nog på vad jag sagt ett tag och väl framme vid sköterskan vid BVC så flinade Elton och viskade “jag skojades bara med dig, mamma, jag kommer inte grina“! “Va, är det sant?“, frågade jag, men han bara log. När sköterskan sedan frågade om Elton skulle hoppa upp i mammas knä för nu var det dags för en spruta så log han fortfarande och sa bara “Nej, det behövs inte“. Sköterskan (som nog inte var så van vid att 5-åringarna svarar så tufft inför att få en spruta) såg lite frågande ut och såg på mig? Jag frågade Elton om han var säker, för det skulle nog komma att göra lite ont och att han var ändå tvungen att sitta alldeles stilla. Han lovade och sköterskan tvättade armen och stack in nålen och vi båda såg förundrat på hur Elton trots grimascheraden (för att det sved nog lite) ändå satt stilla! Som ett ljus satt han och strax var det över och han sprack upp i ett bländande leende. “Men hur duktig är inte du“, frågade jag med en tår av stolthet i mina ögon? Elton visste inte till sig av stolthet själv och sköterskan sa att hon aldrig hade varit med på maken om duktig och modig kille. “Nu får du två saker ur lådan när du var så himla modig och duktig“, sa hon. Han tog en självlysande spindel och en lejontatuering och även om han mätte 110,5 cm när sköterskan mätte honom så tror jag han blev minst ett par cm längre av stolthet på vägen därifrån.

Vilken tuffing han är, den där Elton som är vår son! Även fast jag sa att det nog gör lite ont och att det är helt ok att gråta så ville han visa att han minsann var tuff och klarade en spruta så stor som han var! Häftigt och något att skriva upp i hans bok att läsa för honom när han blivit lite större…

Igår kväll kom dock febern, runt 38 grader och den håller i sig än. Man kunde få feber bekräftade sköterskan när jag frågade och han har fått det varje gång han fått spruta tildigare så det var väl väntat. Det är rött och hett på armen där han fick sprutan också, men han är vid gott mod ändå. Vi får se när febern ger sig, men den lär inte ha mycket att hämta på denna lilla tuffing!

//Stolt och glad och lite förundrad över att min lilla son redan är 5 år och inte gråter när han får sprutor!

Elton, vår modiga lilla stora 5 åring.
Elton, vår modiga lilla stora 5-åring.

One thought on “Febrig, men tuff liten kille!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.